انجمن ورزش های افراد با هوش میانه

(معلولین با معلولیت ذهنی)

انجمن ورزش های افراد با هوش میانه

(معلولین با معلولیت ذهنی)

قوانین مقررات شنا برای افراد با معلولیت ذهنی (کم توان ذهنی)

آشنایی با استخر :

اندازه های فنی و نکات بهداشتی اندازه های فنی:

استخرهای موجود با توجه به نحوه استفاده به دو دسته تقسیم می شوند:

1-استخر آموزشی 2- استخر قهرمانی  

 

 

۱- استخر آموزشی: معمولا" در ابعاد 8*8 و یا 8*10 متر طوری طراحی و ساخته میشود که الگوهای آموزشی و یا ابزارهای کمک آموزشی در آن مد نظر باشد،مثلا" عمق آن حداکثر به 1/20 متر و بصورت شیب دار به نحوی ساخته که لا اقل یک ضلع استخر علاوه بر کم عمق بودن قسمتی از آن بصورت پلکان وارد استخر شده تا برای آن دسته از اشخاصی که از وارد شدن ناگهانی در آب وحشت دارند مناسب باشد.

میله هایی استیل در اطراف دیواره ها و در قسمت سطح آب نصب شده که حدود10 سانت با دیواره فاصله دارند که برای غوطه ور شدن و آموزش دست و پا بسیار مورد استفاده قرار می گیرد ،عمق آب اینگونه استخرها قابل تنظیم است.

جدای میله استخرهای آموزشی لوازم کمک آموزشی نظیر: تخته شنا به ابعاد مختلف - دوقلوی شنا - حلقه لاستیکی - کمربند نجات - بازوبند نجات - دماغ گیر - گوشی پای دولفینی(قورباغه) - و....که هر کدام موارد خاص خودش را دارد برای افراد مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

2- استخرهای قهرمانی: طول اینگونه استخرها 33/33 متر - 25 متر - 50متر وعرض آن10-21 متر متغیر است وعمق آن کمتر از 1/80 متر نیست اینگونه استخرها به دو صورت روباز یا سر پوشیده مورد بهره برداری قرار می گیرد.

در استخرهای سرپوشیده معمولا" از آب گرم استفاده میشود - ولی در استخرهای رو باز اکثر از آب سرد طبیعی بهره می گیرد.

در ضلع عرض استخر سکوهایی نصب می شود که به عنوان سکوی استارت مورد استفاده شنا گران است این سکو ها به ابعاد 50*50 سانتی متر با شیب 10سانت بصورت ثابت یا سیار نصب می شود و ارتفاع تا سطح آب باید بین 50تا70 سانت باشد .دستگیره های کرال پشت باید طوری به سکو وصل باشد که در ارتفاع 30تا60 سانتی متر و جلوتر از دیواره استخر نباشد ، هر چهار طرف سکوها باید شماره گزاری شود و این شماره طوری نصب میشود که اگر پشت به سکو ها بایستیم سکوی شماره 1 در طرف راست وشماره 2 بعد از آن و بقیه به همین ترتیب شماره گزاری خواهد شد .تعداد خطوط شنا (لاین) بسته به عرض استخر بین 6تا8 خط متغیر است، این خطوط بوسیله طنابی که دو سر آن با قلابهایی به دیواره استخر وصل است در طول استخر کشیده می شود روی طناب اجسام غوطه ور دو انتهای طناب با رنگ سایر قسمتها متفاوت است .عرض هر خط شنا باید 2/5 متر باشد.

طناب نشانه برای برگشت کرال پشت باید در عرض استخر و در 1/80 سانتی بالای سطح آب قرار داشته ضمنا" این طنابها برای برگشت کرال پشت باید 5 متر از دیوار انتهای استخر فاصله داشته باشد.

خطوطی در کف استخر و در وسط خطوط شنا و به رنگ تیره کشیده شده که عرض آن 20سانت و در طول استخر کشیده می شود و فاصله آن با دیواره عرضی 2 متر است که بوسیله خط عرضی دیگر که پهنای آن 20سانت است قطع میشود (بصورت T) طول این خط 1 متر است.

نور استخر باید کافی و طوری از بالا به آب بتابد که در سر تاسر استخر نور مناسب وجود داشته بتشد ، برای دید بهتر شنا گران از چراغهای که در دیواره داخلی استخر نصب می شود ولتاژ آن حدود 12 ولت است استفاده میشود.

نکات بهداشتی استخر:

در استخر های سر پوشیده بدلیل سیستم آب گرم محیط برای رشد میکروب و عوامل بیماری زا بیشتر از استخر های رو باز فراهم است لزا علاوه بر وجود دستگاه تصفیه آب که مداوم در حال فعالیت است و با مکش آب استخر به داخل تصفیه خانه و برگشت آن به استخر و وجود دستگاه کلرزنی اتوماتیک آب آن تصفیه و کلر زده میشود ، لازم است حتما" نکات بهداشتی آن نیز رعایت گردد:

1- دیواره و کف استخر بوسیله کاشی و یا سرامیک برای شستشوی بهتر پوشانده می شود.

2- لبه های استخر نسبت به سطوح اطراف آن کمی بر آمده و شیب آن به طرف داخل استخر است.تا آبهای سطحی با برخورد به برآمدگی ها وارد استخر نشود (شیب دار بودن لبه بخاطر جلوگیری از مواج شدن آب است).

3- قبل از ورود به استخر گرفتن دوش و زدن شامپو بمنظور رعایت نظافت آب استخر ضروری است.

4- پس از خاتمه و خروج از استخر جهت نظافت شخصی زدن صابون و شامپو و گرفتن دوش ضروری است.

5- حد فاصل بین رختکن و استخر و قبل از ورود به آن حوضچه آب کلر قرار دارد که برای ضد عفونی کردن پاها استفاده میشود.

6- علاوه بر زدن شامپو پیشنهاد میشود حتما" لای انگشتان دست و پا ها و زیر بغل هم با صابون شسته شده تا مانع از رشد میکرب و قارچ شود.

7- برای استفاده صحیح استخر و رعایت حقوق دیگران توجه به نکات بهداشتی و ایمنی که در تابلو ها و اعلائم هشدار دهنده نصب و اعلان می شود ، هم چنین گوش دادن به تذکرات ناجیان غریق استخر ، محیطی دلنشین و نشاط آور و شنای در آن موجبات خاطر اطمینان کسانی است که از استخر وحشت دارند .

آشنایی با رشته ها و مواد مختلف شنا:

در کلیه مسابقات رسمی و بین المللی 4 نوع با استیل های زیر مورد استفاده قرار می گیرد:

1- شنای آزاد ( هر نوع شنایی می تواند باشد بجز کرال پشت - قورباغه - پروانه )

2- کرال پشت

3- شنای قورباغه

4- شنای پروانه

این چهار شنا از رده های مختلف سنی با متراژهای مختلف بر گزار می شود ، در بر گزاری مسابقات رسمی سه رده سنی وجود دارد:

نوجوانان در سنین : زیر ده سال - 11 و 12 سال - 13 و 14 سال

جوانان در سنین : 15 و 16 و 17 سال

بزرگسال (عموم) در سنین: 18 به بالا

علاوه بر مسابقات انفرادی مسابقاتی نیز بصورت امدادی ( 4 نفره ) مختلط - آزاد بر گزار می شود در مسابقات امدادی ( مختلط امدادی ) حتما باید از 4 شناگر استفاده شود که نفر اول آن کرال پشت - نفر دوم قورباغه و شناگر سوم پروانه و آخرین شناگر شنای آزاد انجام دهد . در شنای مختلط انفرادی یک شناگر که شنای اول آن پروانه شنای دوم آن پشت و دو شنای آخر قورباغه و آزاد می باشد.

مواد مسابقه دو سال :

50 متر آزاد - 50 متر قورباغه - 50 متر پشت - 50 متر پروانه - 50*4 آزاد انفرادی و تیمی

مواد مسابقه 11 -12 سال :

 50 متر آزاد - 100 و 200 آزاد - 100 قورباغه - 100 پشت - 100 پروانه - 200 مختلط انفرادی - 10*4 تیمی مواد مسابقات13 - 14 سال:

 100 و 200 و 400 آزاد - 100 و 200 قورباغه - 100 و 200 پشت - 100 و200 پروانه - 50*4 مختلط انفرادی -100 *4 آزاد تیمی 100 *4 مختلط تیمی

موارد مسابقات 17-16-15 سال:

شنا 100 و 200 و 400 و 500 آزاد - 100 و 200 پشت - 100 و 200 قورباغه - 100و200 پروانه - 50*4 و100*4 مختلط انفرادی - 100*4 و200*4 مختلط تیمی

یک شناگر می تواند در همه موارد بالا شرکت کند واز هر تیم در هر مواد 2 نفر بیشتر نمی توانند شرکت نمایند.

مقررات برگزاری مسابقه:

در هر مسابقه شنا اگر بصورت کشوری ورسمی برگزار شود حداقل 30 داور نیاز دارد که این تعداد را در مسابقه داخلی میتوان به 15-10 نفر کاهش یابد داوران مسابقه شامل:

سر داور 1 نفر - استارتر-داوران وقت نگهدار برای هر خط 3 نفر - سرپرست وقت نگهداران - داور برگشت - سرپرست داوران برگشت2 نفر - داوران استیل 2 نفر - داور برگشت در ابتدا وانتهای استخر 1 نفر - منشی کل 1 نفر - هماهنگ کننده 2 نفر - گوینده 1نفر - داور رده بنده دست کم برای هر خط 1 نفر - سر پرست داوران رده بندی

وظایف سرداور:

که بر کل مسابقات و داوران و وقت نگهداران نظارت دارد و شروع مسابقه را به استارتر اعلام میکند و هم چنین تصمیم گیری نهایی در مورد مسائلی که درمسابقه پیش می آید با اوست. در آغاز مسابقه سر داور با زدن چند سوت کوتاه به شنا گران علامت داده تا لباس های اضافی را خارج و آماده شوند، سپس با زدن یک سوت ممتد از شناگران دعوت می کند تا پشت سکوی استارت قرار گیرند (در شنای پشت پس از شنیدن سوت ممتد شنا گران وارد آب می شوند ) پس از آماده شدن شناگران و داوران وقت نگهدار با بالا بردن دست بصورت کشیده به استارتر علامت می دهند.

وظایف استارتر:

کنترل شناگران را بعهده گرفته وهر شناگری که مرتکب یکی از خطا های زیر شود به سرداور گزارش می نماید:

1-از استارت خود داری نماید 2- عمدا"از قوانین اطاعت نکرده باشد 3- در هنگام استارت باید در کنار استخر و در فاصله 5 متری از سکوی استارت بایستد،تا وقت نگه داران بتوانند علامت استارت را ببینند و هم شناگران علامت استارت را بشنوند.

وظایف داور وقت نگه دار:

کنترل زمان و دقت انجام هر خط بعهده اوست او با صدای سوت استارتر تایمر را به کار انداخته و تا زمانی که در پایان هر مسابقه یک قسمت بدن شناگر به دیواره پایانی برخورد و یا تماس حاصل نماید او وقت را می خواباند و سپس زمان شناگر را روی برگه مخصوص ثبت رکورد نوشته به سر داور تحویل می نماید.

وظایف داوران استیل:

که در طول استخر قرار دارند چنانچه شناگران از استیل مربوط به هر شنا خود داری نموده و دست و یا پای شناگر حرکتی غیر از استیل مربوط انجام دهد علت خطا را نوشته و به داور گزارش میدهد.

داوران رده بندی:

که انتهای استخر قرار دارند مراقب تماس بدن شناگر به خطوط مربوط می باشند تا تعیین نمایند شناگر کدام خط زودتر از بقیه به خط پایان رسیده است و شناگران بعدی کدامند.

منشی کل:

نتایج مربوط به شناگران را در برگه مخصوص ثبت نموده و نتایج کل در چند نسخه تهیه و به هیئت و یا کمیته برگزار کننده تحویل می نماید.

نحوه امتیاز بندی:

در استخرهایی که 6 سکو دارد مقام اول 7 امتیاز - مقام دوم 5 امتیاز - مقام سوم 4 امتیاز - مقام چهارم 3 امتیاز - مقام پنجم 2 امتیاز و مقام ششم 1 امتیاز کسب خواهد کرد.

در استخرهایی که سکوهای آن 8 تا است به نفر اول 9 امتیاز تعلق خواهد گرفت در مجموع شنا های انجام هر شناگر امتیازات آن پشت و محاسبه می شود و مقامهای اول تا ششم اعلام می شود.

همین روش برای مسابقات تیمی نیز انجام می شود (امدادی) با این تفاوت که تیم اول 14 امتیاز و تیم دوم 12 امتیاز و الی آخر.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.